Anderen over Bas

Jurriën Dekker, Bedrijfsleider Van West Koeltechniek b.v.:

“Bas heeft heeft ons op een positieve manier begeleid bij het optimaliseren van ons productieproces. Na een analyse en een proefdag zijn wij overgegaan van een batch productie naar Lean manufacturing volgens het one piece flow principe. Tijdens dit proces hadden wij een wekelijkse meeting waarbij alle zaken werden doorgenomen middels open en eerlijke communicatie. Om zo tot een optimaal werkend productie proces te komen waarbij de gestelde doelen behaald zijn. Ik heb deze samenwerking als zeer positief ervaren waarbij Bas een persoon is met veel theoretische en praktische kennis en elk project als een positieve uitdaging ziet.”

Joost Doelman, Beweger bij VGZ:

Met Bas heb ik meerdere jaren met heel veel plezier mogensamenwerken. Het enthousiasme over het verbeteren vanorganisaties spat er van af. Met mooie verhalen en gedegenkennis weet hij resultaten te boeken. Daarnaast is hij ook nogeens gewoon aardig en relaxed.

Bert van Dam, Lean/Six Sigma Consultant Getronics/KPN:

“Met Bas haal je een gedreven procesverbeteraar in huis. Met een scherp oog voor het werkproces en de weg naar verbetering komt hij bondig en helder tot effectieve verbetering. Interventies om tot een goed inzicht te komen worden onmiddellijk ingezet, aanpassingen en experimenten brengen onder zijn invloed de duurzame verbetering en het verandervermogen om verder te verbeteren. In een traject met een logistiek proces nam hij een grote kerel aan de hand mee om samen met de collega’s in de keten te leren hoe het echt zit. Verbetering werd daarna door de collega’s gezien en aangepakt. In een productieomgeving bleek dat mensen op de werkvloer veel verbeterpotentieel in de routing gevonden hadden. Struikelblok was een werktafel. Experimentmoment: ‘als jullie die doormidden zagen, kijken we of dat werkt.’ De energie en de wil om nog veel meer verbeteringen op te pakken was enorm. Dat zijn een paar voorbeelden, maar er zijn er veel meer. Hij toont oprechte interesse, heeft respect voor mensen en weet verbeterpotentieel los te krijgen. Dus wil je dat bereiken, dan moet je Bas hebben.”

Barry Smits, Manager Quality Assurance Hitachi Construction Machinery:

“I have become to know Bas for his great sense of priority determination and reflection. He asks the right question at the right time and seems to pin down the root causes by using the methodology which fits the organisation. At Hitachi Construction Machinery (Europe) NV, he helped us in decreasing the number of defects found at our end of line inspection by 75% in just 6 months! His approach is to embed a continuous improvement culture into the organisation. And that is what he did. Not by doing the job himself, but by inspiring employees to keep on improving even after he left the organisation.”

André Harsevoort, Manager HR SSC Getronics/KPN:

“Ik heb Bas leren kennen als iemand met een grote en gedegen kennis van Lean Manufacturing en alle aspecten die daarbij komen kijken. Naast zijn grondige methode van het doorgronden van de werkprocessen en zijn inlevingsvermogen in de medewerkers heb ik vooral zijn praktische aanpak erg gewaardeerd. In mijn ogen de manier waarop een Lean-programma uitgevoerd zou moeten worden in een Office-omgeving. Bas staat bij zijn aanpak voor duidelijkheid en transparantie met oog voor proces én de mens. De uitkomsten van het Lean-traject bij het HR Shared Service Center van Getronics (nu KPN) waar Bas ons heeft begeleid, heeft geleid tot een procesmodel dat vaak als voorbeeld wordt gebruikt bij inrichtingen van andere HRSSC’s.”