Optimaliseren, een kwestie van FOCUS!

Met Bas.Procescoach haal je tijdelijk een expert in huis die jouw bedrijfsprocessen ‘ontleedt’. Ik begin daar al mee tijdens ons vrijblijvende kennismakingsgesprek. Ik leer graag jou en je bedrijf kennen, ben nieuwsgierig naar de krachten van je bedrijf en de uitdagingen die jij als ondernemer hebt.


Verbeterstrategie: de vinger op de zere plek

Besluiten we daarna met elkaar verder te gaan? Dan gaan we direct over naar de verbeterstrategie, door erachter te komen waar de ‘zere plek’ zich bevindt en om daar de vinger op te leggen. Daarbij formuleren we missie en doelen en brengen we in beeld:

  • welke processenprimair verantwoordelijk zijn voor het behalen van de doelstellingen
  • hoe deze processen nu presteren;
  • welk proces we als eerste moeten aanpakken en hoeveel we deze moeten verbeteren om een grote stap in de richting van de gestelde doelen te maken.


Verbeteringen doorvoeren doen we samen

We bepalen samen hoe het verbeterproces eruit moet zien. Daaruit volgen acties om daar te komen en ik help jou en je team deze acties uit te voeren. Onderweg leer ik je welke tools ik daarvoor gebruik zodat je deze in de toekomst ook zelf in kunt zetten.


Op de FOCUS-manier

Bij het verbeteren van je bedrijfsprocessen hanteer ik de FOCUS-methode, waarmee we vanaf de missie en de doelen een strakke regie voeren over alle facetten van de procesverbetering:

  • Facts: wat zijn de feiten die van belang zijn om de echte uitdagingen – je purpose – te vinden?
  • One: welk ene proces is hét proces – je priority – om als eerste aan te pakken? Daar gaan we mee verder.
  • Challenge: hoe moet de nieuwe situatie er dan uit zien? Denk groot, groter, grootst en aan minimaal ‘twee keer beter’.
  • Unit: welke eenheid gebruik je om de voortgang richting de nieuwe situatie – je productvity – te meten?
  • Speed: zet in extreem hoge frequentie kleine stapjes naar je nieuwe situatie. Doe elke dag iets wat je dichter bij je doel brengt. Richt de organisatie zo in dat dit kan worden ondersteund.


Gegarandeerd resultaat met een vast maandtarief

Bas.Procescoach werkt met vaste maandtarieven. Ik bied mijn diensten aan voor een periode van één tot twaalf maanden. Binnen de fixed fee vallen één tot vier bezoekafspraken per maand, afhankelijk van de zwaarte van de opdracht maar onafhankelijk van dagdelen of uren. Omdat ik geloof in ‘leren door te doen’ stimuleer ik jouw ‘doen’ en help ik je bij wat je moet doen om je processen te verbeteren. Ik sta altijd persoonlijk voor je klaar voor vragen of ondersteuning. Telefoon en mail worden binnen vier uur beantwoord.

Ik garandeer het resultaat. Hebben we na de afgesproken termijn de doelstellingen nog niet gehaald? Als dit niet aan externe factoren te wijten is, ga ik door tot we ze wel hebben bereikt. Kosteloos.

Meer weten?
Nieuwsgierig naar mijn aanpak in de praktijk? Lees dan hier enkele voorbeelden van mijn werkwijze bij verschillende opdrachtgevers. Ben je benieuwd naar het effect van FOCUS in jóuw organisatie? Bel me op 06-5333 7892 of mail naar bas@procescoach.nl.